מאקו – פגיעה בזכויות חיילים עצורים בכלא 4
פגיעה בזכויות חיילים עצורים בכלא 4- פנייתה של עו”ד אודליה קרדונר למפקד כלא 4, בבקשה לביטול נוהל פוגעני אשר מגביל כניסת עורכי דין לכלא 4 בצריפין . להמשך קריאה »
המסגרת הצבאית היא אולי לא מסגרת קלה ופשוטה, אך עם זאת נדרשים החיילים המשרתים בצבא הההגנה לישראל להיצמד לכל הפקודות, הדרישות והתקנים הרלוונטים למסגרת הצבאית. בעוד ישנם חיילים שמצליחים להסתגל במהירות למסגרת, ישנם גם חיילים שקושי ההשתלבות בה גורר אותם להתנהגות שאינה הולמת, היעדרויות ושיפוטים בדין משמעתי. שיפוטים יכולים להוביל לעונש מחבוש או כליאה בכלא צבאי.
בתי הכלא הצבאיים כוללים את כלא 4 ואת כלא 6. בס”כ 396, המוכר גם גם לציבור בשם “כלא שש”, ממוקם בסמוך לצומת בית אורן. בבית הכלא ישנם חיילים הנמצאים בסטטוסים שונים – על”מ, חבושים ואסירים, חיילים בסדיר וחיילים בשירות מילואים, כאשר מניפת העבירות רחבה וכוללת חיילים עריקים, חיילים שביצעו עבירות סמים וכן הלאה.
כלא 6 מתופעל על ידי המשטרה הצבאית. באחריותם של חיילי המשטרה הצבאית לדאוג לצרכים של האסירים ולזכויותיהם, אך עליהם גם מוטלת האחריות להבטיח כי האסירים ממלאים אחר הפקודות והחובות. בכלא 6 ישנו סדר יום שגרתי וקבוע שעל כל אסיר להתנהל לפיו:
לא אחת נדמה כי סדר היום שלכאורה נראה נוקשה, הוא חלק בלתי נפרד מהעונש המגיע לחיילים על העבירה שהם ביצעו. בפועל, המסגרת היומית הקבועה שתוחמת אותם בגבולות ברורים, למעשה מעניקה להם את המעטפת הנדרשת. כל אסיר השוהה בכלא 6, מקבל מעטפת תעסוקתית וחינוכית גם יחד, והודות לה זוכה כל אסיר בסדר יום כמה שיותר נורמטיבי ומאזן.
“יום העבודה” של האסיר משתנה בהתאם ליכולות שלו – הגופניות והמנטליות, כמו גם לצרכי הצבא. לכן, ישנם ימי עבודה המתבצעים בתוך מתקן הכליאה, אך לעתים יום העבודה של האסירים מתרחש מחוץ לכותלי כלא 6.
כל עוד החפצים שמבקש האסיר להכניס אל מתקן הכליאה כלא 6 לא מסכנים אסירים אחרים, יהיה ניתן להכניס אותם. ישנה רשימה מפורטת שלא משאירה מקום לאזורים אפורים או לא ברורים. זוהי רשימה חלקית של ציוד שניתן להכניס אל הכלא למשך תקופת המאסר:
תקופת המאסר אינה תקופה פשוטה לאף חייל. נקודת האור המון פעמים היא ביקורי המשפחות הממתיקים את השהות בכלא. הביקורים משתנים בין חיילים לחיילות, בין הסטטוס האישי (רווק או נשוי) ובין סטטוס החייל (סדיר או מילואים).
כל ביקור מוגבל לכחצי שעה (30 דקות), כאשר הרכב המבקרים לא יכול לעלות על יותר מ-4 אנשים מבוגרים.
לעצור עד 8 ימים [8 ומטה] ניתן לבקש להכניס ציוד, ללא קשר לביקור. הדבר מאפשר לעצורים אשר נעצרו בחיפזון, שכן לעיתים המעצר אינו מתוכנן אלא במקרה, לקבל ציוד מהבית על מנת שיהיה להם נוח במהלך המעצר.
טלפון חמ”ל כלא 6 לשימוש המשפחות : 04-9540555
טלפונים ציבוריים בכלא 6: 04-9541502 / 04-9840619 / 04-9541498 / 04-9840400
טלפון ציבורי כלא 6 פלוגת בנות [פלוגה 600] : 04-9542300
פגיעה בזכויות חיילים עצורים בכלא 4- פנייתה של עו”ד אודליה קרדונר למפקד כלא 4, בבקשה לביטול נוהל פוגעני אשר מגביל כניסת עורכי דין לכלא 4 בצריפין . להמשך קריאה »
צבאי – שחרור ממעצר בזמן חקירה – חשדות לעבירות סמים בית הדין הצבאי דוחה עתירת התביעה להאריך מעצרה של החשודה בעבירות סמים לצורכי חקירה. אם בדרך כלל כאשר התביעה מבקשת מעצר לצורכי חקירה, נעתרים בתי הדין לבקשות אלו, הרי במקרה זה, בית הדין דחה את עתירת
חוק גיוס חובה הוא חוק שבבסיסו כי על כל אזרח במדינה החובה לשרת אותה. עבור רבים, התרומה למדינה בכל הקשור לשירות הביטחון היא זכות גדולה, וגם רבים אלו המסכמים את השירות שלהם כמאד משמעותי. במסגרת כמו צה"ל ישנם חוקים ברורים, ובעת שעוברים על אותם החוקים
משרדנו מייצג מועמדים לשירות בטחון וכל חייל אשר זקוק לסיוע מול רשויות הצבא, בבקשות לפטור משירות, לטיפול נפשי או רפואי, עררים רפואיים ושאר הליכים צבאיים מנהליים. השותפים במשרד הינם יוצאי פרקליטות צבאית.
עו”ד ונוטריון (רס”ן במיל’) רוני קרדונר
ביטול כתב אישום בתיק עריקות הליכים משפטיים בתיקי עריקות מתנהלים
כתובתנו: בני ברק רח’ כנרת 5 מגדל ב.ס.ר 3, קומה 3
טל': 077-9970461
פקס': 03-6955988
אימייל: odelya.karduner@gmail.com