למקרים דחופים:

פקודת מטכ"ל 32.0401 – כושר בריאותי

הגדרות

תוקף סעיפים 1 עד 7 מה – 26 אבג’ 97

  1. “כושר בריאותי” – כמפורט בהפ”ע 3.0281.
  2. “כושר רפואי” – כאמור בתקנות שירות ביטחון, התשכ”ז1967-. דרגות הכושר הינן: “כשר לשירות”, “בלתי כשר לשירות”, “בלתי כשר זמנית לשירות”.
  3. “חייל” – מי שנמנה עם הכוחות הסדירים או עם כוחות המילואים של צה”ל, לרבות חיילת.
  4. “מועמד לשירות ביטחון” (מלש”ב) – כהגדרתו בחוק שירות ביטחון (נוסח משולב), התשמ”ו- 1986.
  5. “יוצא צבא” – כהגדרתו בחוק שירות ביטחון (נוסח משולב), התשמ”ו- 1986.

כללי

  1. בדיקת הכושר הבריאותי של יוצאי צבא ושל מלש”בים נעשית על ידי ועדה רפואית, שמונתה על ידי מקרפ”ר-קצין הרפואה הראשי, על פי הכללים שנקבעו בחוק שירות ביטחון והתקנות שלפיו.
  2. בדיקת הכושר הבריאותי של יוצאי צבא ושל מלש”בים נקבעה בתקנות שירות ביטחון, התשכ”ז- 1967, ומוסדרת בקובץ הוראות קבע למתקני אכ”א ובהוראות קרפ”ר.

סמכויות ועדה רפואית

תוקף סעיפים 8 עד 10 מה – 29 פבר’ 96

  1. ועדה רפואית מוסמכת לקבוע או לשנות, באופן זמני או באופן קבוע, את סעיפי הליקוי ואת הפרופיל הרפואי של החייל הנבדק על ידה, לרבות קביעה, כי החייל אינו כשר לשירות (פרופיל 21) או אינו כשר ארעית לשירות (פרופיל 24).
  2. ועדה רפואית בדרג נמוך מוועדה רפואית פיקודית או חילית אינה מוסמכת לקבוע לחייל פרופיל 21 או פרופיל 24.
  3. קביעת הוועדה הרפואית תועבר לבדיקת מקרפ”ר-ענף מיון רפואי, כמפורט בפ”מ 32.0402.

בדיקות חוזרות

תוקף סעיף  11 מה – 26 אבג’ 97

  1. היו חייל או מלש”ב סבורים, כי הכושר הרפואי שנקבע להם על ידי ועדה רפואית או על ידי ועדה רפואית עליונה נשתנה מכל סיבה שהיא, רשאים הם לפנות לפוקד בבקשה בכתב להעמידם בפני ועדה רפואית. בבקשה זו עליהם לפרט את השינויים שחלו בכושרם הרפואי מאז נבדקו בפעם האחרונה.
    הזכות לפנות בבקשה תינתן רק אם נתקיימו שני התנאים האלה:-
  • עברו לפחות שלושה חודשים מאז ניתנה ההחלטה האחרונה שקבעה את כושרו הרפואי.
  • לבקשה צורפה תעודה רפואית מרופא מוסמך בה הוא מעיד שזיהה ובדק את המבקש ומצא שחלה או נחבל או הבריא ממחלה המפורטת בתעודה לאחר התאריך שבו נקבע לאחרונה כושרו הרפואי, וכי שינויים אלה הם, לדעת הרופא, מבחנים לדרגת כושר רפואי שונה מזו שנקבעה למבקש לאחרונה.

תוקף סעיפים 12 עד 16 מה – 29 פבר’ 96

  1. פניות, כאמור בסעיף 10 לעיל, יועברו לגורמים האלה:-
  • אם הפונה הינו מלש”ב – למפקד לשכת הגיוס האזורית המתאימה או לסגנו.
  • אם הפונה הינו חייל בשירות סדיר או בשירות מילואים – למקרפ”ר-רע”ן מיון רפואי כפוקד.
  1. אם הגורם, כמפורט בסעיף 11 לעיל, מוצא שהבקשה אינה עונה על התנאים המפורטים בסעיף 10 לעיל – יחזיר אותה למגיש, תוך ציון נימוקיו.
  2. אם הגורם, כמפורט בסעיף 11 לעיל, מוצא שהבקשה עונה על התנאים המפורטים בסעיף 10 לעיל, תועבר הבקשה לוועדה הרפואית המתאימה, והמבקש יוזמן להתייצב לבדיקות. הגורם רשאי להעביר את הבקשה לוועדה הרפואית, גם אם הוגשה בניגוד למפורט בסעיף 10 סעיף משנה א לעיל.

ערר

  1. כל מלש”ב וכל חייל רשאים לערער על ההחלטה האחרונה שקבעה את כושרם הרפואי. אולם, אין זכות ערר למלש”ב או לחייל הטוענים, שמגיע להם פרופיל שונה מזה שנקבע להם על ידי הוועדה הרפואית, כל עוד אין המלש”ב או החייל טוענים, כי יש לשנות גם את ההחלטה בדבר כושרם הרפואי.
  2. מלש”ב או חייל, המבקשים להשתמש בזכותם לערער על החלטה הוועדה הרפואית, יגישו את כתב הערר, בתוך שלושים ימים ממועד הבאת החלטת הוועדה הרפואית לידיעתם, לגורמים האלה:-

א.      למפקד לשכת הגיוס האזורית או לסגנו כפוקד – אם הוא מלש”ב.

תוקף סעיף משנה  ב’ מה – 26 אבג’ 97

ב.      למקרפ”ר-רע”ן מיון רפואי כפוקד – אם הוא חייל. בקשת החייל תועבר למקרפ”ר, במעטפה אטומה, ישירות דרך מפקדו האישי של החייל.

תוקף סעיף  17 מה – 29 אבג’ 97

  1. בערר יפרט המבקש את המום, המחלה או המבחן המצדיקים את ערעורו ויצרף לערר תעודה מרופא, שבה מעיד הרופא, שזיהה ובדק את העורר, ומצא בו את כל המבחנים המפורטים בתעודה, שהם,  לדעת הרופא, מבחנים של כושר רפואי שונה מזה שנקבע לעורר.

תוקף סעיף  18 מה – 29 פבר’ 96

  1. ערר, המוגש על ידי מי שנמצא בלתי כשר לשירות, אינו טעון הנמקה ואין הכרח לצרף אליו תעודה מרופא, כאמור.

תוקף סעיפים 19 עד 21 מה – 26 אבג’ 97

  1. סבר פוקד, כי טעתה ועדה רפואית בקביעתה, כי נבדק כשר לשירות, בלתי כשר לשירות או בלתי כשר ארעית לשירות, רשאי הוא, בדרך של ערר בכתב, שיוגש לגורם המוסמך על פי סעיף 15, להורות כי ועדה רפואית עליונה תבדוק את הנבדק בדיקה נוספת, בנוהל המפורט להלן:

א.      אם מצאה הוועדה הרפואית את הנבדק כשר לשירות, רשאי הפוקד, בכל עת לאחר מכן, להגיש ערר כאמור.

ב.      אם מצאה הוועדה הרפואית את הנבדק בלתי כשר לשירות או בלתי כשר ארעית לשירות, רשאי הפוקד להגיש ערר כאמור תוך שלושים ימים מיום מתן ההחלטה על ידי הוועדה הרפואית.

  1. בעקבות הגשת ערר ייזום הגורם המוסמך על פי סעיף 15 את העמדת המלש”ב או החייל לבדיקה נוספת בפני ועדה רפואית עליונה בלשכת הגיוס (לגבי מלש”ב) או בפני מקרפ”ר-ועדה רפואית עליונה (לגבי חייל), ויעביר העתק מן הערר ליושב ראש הוועדה הרפואית, שנתנה את ההחלטה עליה הוגש הערר.
  2. החלטת הוועדה העליונה תבוא במקום ההחלטה הקודמת של הוועדה הרפואית, ואין הנבדק רשאי לבקש אחריה בדיקה נוספת, אלא בהתאם לאמור בסעיפים 10 עד 13 לעיל.
    פוקד לא יהא רשאי להגיש בקשה לבדיקה נוספת על קביעתה של ועדה רפואית עליונה.

איך מתחילים?

משרדנו מייצג מועמדים לשירות בטחון וכל חייל אשר זקוק לסיוע מול רשויות הצבא, בבקשות לפטור משירות, לטיפול נפשי או רפואי, עררים רפואיים ושאר הליכים צבאיים מנהליים. השותפים במשרד הינם יוצאי פרקליטות צבאית.

עו”ד ונוטריון (רס”ן במיל’) רוני קרדונר

מאמרים נוספים

פקודת מטכ"ל 36.0413 – חופשת מחלה ומענק בגין חופשת מחלה שלא נוצלה

הגדרות 1.          בפקודה זו: א.      “חייל” – חייל או חיילת בשירות קבע תקין, כהגדרתו בסעיף משנה ד להלן. תוקף סעיף משנה ב מה- 12 באפריל 2005 ב.       “בן משפחה” – בן זוגו של משרת קבע שנפטר. אם לא היה למשרת הקבע בן זוג, ילדיו. לא

להמשך קריאה »
זימון למשפט צבאי

קיבלת זימון למשפט צבאי? אלא הטעויות שאין לעשות!

לקבל זימון לבית דין צבאי אף פעם אינו מנבא טובות. מילא לא להיות חייל מצטיין ומילא לסגור שבתות, אך להגיע למצב שבו מקבלים זימון מטעם המערכת הצבאית, עשוי להיות מלחיץ ביותר, ללא קשר לפז"מ או לסוג התפקיד שממלאים בצבא. מכאן שחשוב ביותר לדעת שבמקום לעשות

להמשך קריאה »

פקודת מטכ"ל 36.0406 – הטבות עקב הריון והורות

1.         חיילת בשירות קבע, שהרה ללדת, זכאית לאלה: – א.        לחופשת הריון מיוחדת, אם עקב הריונה או עקב הלידה אין היא מסוגלת לעבוד. ב.         לחופשת לידה. ג.         למענק לידה, למענק אשפוז וכן לקצבת לידה, אם ילדה יותר מתאומים בלידה אחת. המענקים ישולמו ע”י המוסד לביטוח

להמשך קריאה »