הבנו את חשיבותו של הפרופיל ואת הליך הבדיקה, אבל מה הם הפרופילים הצבאיים השונים שקיימים? ויתרה מכך, מה משמעותם?
פרופיל 97: פרופיל 97 מייצג אדם בריא ללא מגבלות רפואיות משמעותיות. המשמעות היא שיוכל לשרת ביחידות שדה, ולשרת שירות קרבי. במידה וקיימות מגבלות קלות, הן יצוינו כסעיפי ליקוי אבל ללא הורדה בפרופיל. הסעיפים יכולים להגביל תפקידים מסוימים בחלק מהמקרים.
פרופיל 82: פרופיל 82 מייצג אדם בריא הסובל ממגבלה רפואית קלה. לרוב מדובר בדבר זניח, כמו למשל אדם שצריך להרכיב משקפי ראייה. המשמעות היא שהחייל כשיר לשרת ביחידות השדה, תוך לקיחה בחשבון של סעיף הליקוי.
פרופיל 72: פרופיל 72 מתייחס לרוב לאסטמה, בעיות גב או ברכיים, בעיות שהן יחסית נפוצות, אבל המשמעות היא שהחייל לא יוכל לשרת ביחידות חי"ר או סיירות.
פרופיל 64: תפקידים בצבא פרופיל 64, מתייחס לסעיפי ליקוי שמשמעותם שהחייל יוכל לשרת בתפקידים של תומך לחימה. חייל הסובל ממגבלות רפואיות המונעות ממנו תפקיד של לחימה.
פרופיל 45: תפקידים בצבא פרופיל 45 , הפרופיל מתייחס למגבלות רפואיות פיזיות המונעות מהחייל לשרת בתפקידי לחימה, או אחזקה.
פרופיל 25: פרופיל של מתנדבי צה"ל, בין אם מסיבות פיזיות או נפשיות. הפרופיל מתייחס למתנדבים שבחרו לשרת למרות שנמצאו כלא כשירים, והעלו את הפרופיל מ21, או 24.
פרופיל 24: פרופיל שמתייחס למלש"בים שאינם כשירים לשירות צבאי באופן זמני. לרוב הפרופיל מתייחס למלש"בים הסובלים מפציעה, או מחלימים מניתוח.
פרופיל 21: פרופיל שמתייחס למלש"בים שאינם כשירים לחלוטין לשירות. הסיבות כאמור, יכולות להיות פרופיל רפואי או פרופיל נפשי. ניתן להגיש בקשה על מנת להעלות את הפרופיל ל25, ובכך להתנדב לשירות.
ערעור על פרופיל
במידה ואתם חושבים שהפרופיל שנקבע לכם אינו משקף את מצבכם הרפואי בצורה נכונה, תוכלו להגיש ערעור. ניתן להיעזר בעורך דין לצורך התהליך, ולשם כך תידרשו להביא חוות דעת של מומחים בתחום בו אתם חושבים שנעשה לכם אי צדק. בין אם מדובר בלהעלות את הפרופיל, או להוריד אותו, שימו לב שאתם עושים זאת בצורה הנכונה, על מנת להשיג את מבוקשכם בצורה הוגנת.