קריית המודיעין היא חלק ממהלך כולל לרכז בסיסים.
השאיפה היא "להעביר את צה"ל" לאיזור הנגב ולבסס את דרום המדינה כבסיס מרכזי ומשמעותי של הצבא. בנוסף, תוקם עיר הבה״דים, לבסיס ההדרכה והקורסים.
הקרייה החדשה תאפשר מגורים נוחים לחיילים ופרנסה לאנשים רבים נוספים, אשר ייקחו חלק במיצוב הנגב כמקומה של זרוע המודיעין החדשה. אנשים יגורו בקרייה החדשה הן כעובדים והן כמשרתים.
באזור מוקדים נוספים של ריכוז בסיסים, כמו למשל בעיר הבה״דים.
קריית המודיעין החדשה – בסיס עתידי לאלפי משרתי חובה וקבע
האינטרס הוא לכאורה ברור: מגורים נוחים בבסיס שבו משרתים אנשי הקבע, המייתרים את הצורך בנסיעות ארוכות עד לבסיס. המשמעות היא הטבה משמעותית באיכות החיים של אותם חיילים, שהיום מתמודדים עם בזבוז משווע של זמן עבודה ופנאי יקר בנסיעות. ככל הנראה יהווה פרויקט זה מוקד משיכה לפרויקט העתידי ויזרז את האכלוס העתיד להתחיל ב2026.
עם זאת, למעלה ממחצי תושביה של קריית המודיעין צפויים להיות, כאמור, חיילים צעירים יותר בשירות סדיר של צה"ל. חיילים אלה יהיו זקוקים לפתרונות הגעה לבסיס עצמו ותחבורה ציבורית. בנוסף, חשוב להבין את מורכבות התמודדותו של צה"ל עם תהליך בנייה של פרוייקט כזה ואכלוסו, בעיקר בתחום החיילים הסדירים. חיילים סדירים זקוקים למעטפת של טיפול והגנה וצפויים להתמודד עם קשיים לא מעטים, מעצם מגוריהם בבסיס גדול ממדים כמו בקרייה החדשה.
התמרכזות צה״ל בקריית המודיעין בדומה לקריירה המשפטית נווה צדק
נראה שקיימת מגמת התמרכזות והתייעלות בצה״ל. שינוי מיקום בסיסים, איחוד בסיסים והכל לצורך שיפור השירות הצבאי.
ריכוז בסיסים בקריית המודיעין, דומה מבחינת תהליך לריכוז יחידות הפרקליטות הצבאית, הסנגוריה ובתי הדין הצבאיים בקרייה המשפטית ״נווה צדק״.