משרדנו, המונה עורכי דין צבאיים מהשורה הראשונה, ישמח לענות באופן ראשוני לשאלותיכם. תוכלו לעיין בעמוד זה בשאלות שנשאלו ונענו על ידי צוות המשרד. בנוסף, תוכלו למצוא מאמרים ופרסומים אחרונים שמכילים מידע רב. אם בכל זאת לא מצאתם את המידע המבוקש, תוכלו לפנות אלינו באמצעות המייל בשאלה [odelya.karduner@gmail.com], או בSMS וגם בוואטסאפ בטלפון 054-7337750.
החוק הצבאי קובע כי ניתן לעצור חייל לתקופה של עד 48 שעות ללא החלטת שופט. תקופה זו עולה פי 2 על המצב באזרחות ועל הדין הרצוי לטעמנו. ישנם מהלכים המתבצעים לקצר את פרק הזמן של המעצר אולם כרגע, נראה כי היישום יתבצע תחילה לתיקי מצ”ח, ובהמשך גם לתיקי עריקים.
הביקור מתואם מול קצין העיר ולא מול כלא 4. תוכל למצוא טלפונים שימושים במאמר שכתבנו באתר בשם –מדריך לעריק: קראו כאן. תוכלי למצוא שם גם מספרי טלפון של הפלוגות בכלא.
אתה רשאי לסרב למסור דגימת שתן במסגרת פעולת מנע, וסירוב זה אינו עבירה כלשהי. יודגש כי איש אינו יכול להורות לך למסור דגימת שתן, לרבות לא השוטרים הצבאיים וגם לא מפקדך. במקרה של סירוב כאמור, לא מתגבשת עבירה כלשהי.
קצין משטרה צבאית בכיר אינו רשאי לחייב אותך למסור דגימת שתן בצו (הידוע כצו קש”ב) על בסיס הסירוב שלך לבדו. רק אם ישנו בסיס ראייתי או מודיעיני נגדך, ניתן להוציא נגדך צו קש”ב. אם הוצא נגדך צו קש”ב, ובכל זאת סירבת למסור דגימת שתן, מתגבשת נגדך עבירה של סירוב להיבדק. רצוי כי תפנה לייעוץ משפטי על ידי עורך דין צבאי מראש.
חקירה המתנהלת נגד חייל, בשירות חובה או קבע, מונעת קידום בדרגה. הלכה למעשה, אינדיקציית מצ”ח, עד אשר לא תוסר, לא תאפשר את קידומך בדרגה. קיימים לכך חריגים אולם העיקרון הוא שעד שלא מתבהרת התמונה הראייתית נגדך – הדרגה מעוכבת.
נציין כי לאחר שהאינדיקציה תוסר, או במקרה שבו יוגש כתב אישום או הליך משמעתי ותזוכה, ניתן לבטל את ההקפאה “רטרואקטיבית”. בעבר פנינו לפרקליט הצבאי הראשי במקרה דומה בו היה עסקינן בנגד שזוכה, והוא קיבל פנייתיינו.
אתה הורשעת בעבירה שלפי המצב החוקי לפני תיקון החוק, גררה אחריה רישום פלילי “מלא” ללא קשר או תלות בעונש שקיבלת. הרישום הפלילי אינו נמחק אוטומטית, אלא בחלוף תקופה של כ-17 שנים. משכך, עליך להגיש בקשה למחיקת רישום פלילי לנשיא המדינה. אם מדובר במקרה של שימושים ספורים, הסיכויים טובים ביותר והמדיניות של הפרקליטות הצבאית היא להמליץ על מחיקה בקריטריונים מסויימים. במקרים מורכבים יותר, עליך להתייעץ עם עורך דין צבאי. בכל מקרה, יש לצרף מסמכים ותימוכין לפנייה.
הערה: שימו לב שהחוק שונה, וכיום לא כל הרשעה מקימה רישום פלילי “מלא”. ראו עוד מידע במאמר באתר בנוגע לרישום פלילי מופחת וכן בנוגע למחיקת הרישום הפלילי.
השאלה שלך מאגדת מספר שאלות. ראשית לעניין שמטריד אותך – אין שום מניעה לטוס לחו”ל, גם במקרה שבו התנהלה נגדך בעבר חקירה. אם אתה חושש שהוצא נגדך צו עיכוב יציאה מן הארץ, תפנה למשטרת הגבולות [3450*] ותבדוק.
לגבי חלוף הזמן – עוד חודשיים אתה “יוצא מתחולת החוק” – דהיינו – אם לא מדובר בפרשיה בה ישנם עוד מעורבים, או חריגים אחרים [כגון עבירת פשע לפי פקודת הסמים המסוכנים], לא ניתן יהיה להגיש נגדך בבית דין צבאי תיק בגין שימוש בסם.
משרדנו מייצג מועמדים לשירות בטחון וכל חייל אשר זקוק לסיוע מול רשויות הצבא, בבקשות לפטור משירות, לטיפול נפשי או רפואי, עררים רפואיים ושאר הליכים צבאיים מנהליים. השותפים במשרד הינם יוצאי פרקליטות צבאית.
הגדרות 1. בפקודה זו: א. “חייל” – חייל או חיילת
לצה"ל יש מערכת אכיפת חוק מקבילה למערכת האזרחית, שמורכבת ממשטרה
כתובתנו: בני ברק רח’ כנרת 5 מגדל ב.ס.ר 3, קומה 3
טל': 077-9970461
פקס': 03-6955988
אימייל: odelya.karduner@gmail.com