למקרים דחופים:

יום הגיוס

גיוס לצבא

עומדים להתגייס? בהחלט מדובר בפרק חשוב בחיים, פרק שישפיע הלאה בצורה ישירה על השנתיים/שלוש הבאות, ועל כן חשוב לא רק לדעת בפני מה עומדים אלא גם כיצד מתכוננים, ופה נציג את עיקרי הדברים. מוכנים? מתחילים:

נעים להכיר – צו ראשון 

את הצו הראשון מקבלים בין גיל 16 ל17 ובו כתוב מתי ולאן יש להתייצב. בהנחה והתאריך של הצו הראשון אינו מתאים, ניתן לדחות את הצו הראשון רק כפעמיים. כיצד? באמצעות כניסה לאתר מתגייסים, בו תמצאו את קטגוריית "לכל ההודעות והזימונים" (ומשם תעברו לקטגוריית "הזזת זימון")  פשוט! יש תאריך ועתה מבקשים לדעת למה לצפות? ובכן בצו הראשון מחכות כ4 תחנות, ומראש נחדד שלרוב לא תינתן הזדמנות שנייה: 

 

  • תחנת אימות נתונים  אם רוצים לקצר את התהליך, מומלץ כ5 ימים לפני הצו הראשון למלא שאלון מקוון.  
  • תחנת ריאיון אישי  באמצעות שיחה נעימה מול מאבחנת יותאם עבורכם התפקיד האידאלי. 
  • תחנת מבחנים פסיכוטכניים  באמצעות מבחנים אלו ייקבע הדפ"ר והקב"א. מדובר במבחנים אנליטיים ובמבחני אינטליגנציה. 
  • תחנת בדיקות רפואיות – פה קובעים פרופיל. רוצים לקצר מהלכים? עברו מראש בדיקת שתן. 
 

10 דגשים חשובים ליום הגיוס

  1. יוקרה – התוצאות של 4 השלבים הן אלו שבסוף יכריעו אלו תפקידים יוצעו לכם, כאשר לא מעט תפקידים יוקרתיים שמורים רק לבעלי ציונים גבוהים.

  2. שוברי נסיעה – שימו לב מה מכיל הזימון. בין היתר הוא מכיל שוברי נסיעה שיאפשרו להגיע בחינם ליעד. 

  3. הכנה מקדימה – כיום רבים מתרגלים מראש את המבחנים השונים (יש מבחנים בחינם ויש מבחנים בתשלום), ועל כן שווה להשקיע, אם בכדי ליישר קו עם שאר המלש"בים ואם בכדי להעניק את נקודת הפתיחה הגבוהה ביותר, ולו כי גם יציאה לקצונה בין היתר תלויה בתוצאות של מבחני הדפ"ר.   

  4. לשכת גיוס – אינכם יכולים לבחור את לשכת הגיוס שאליה תתגייסו. הבחירה מותנית באזור הגיוס שבו גרים, כאשר חמשת הלשכות מצויות בבאר שבע, תל השומר, ירושלים, חיפה וטבריה.

  5. ריאיון אישי – לריאיון אישי יש חשיבת יתרה. הוא בין היתר מסייע לצבא להתרשם מכם ובהתאם להחליט אלו תפקידים להציע. אי לכך חשוב מאוד לדעת מה לומר וכיצד להתנסח. את הריאיון עוברים מול מאבחנת פסיכוטכנית שחוקרת אודות מוטיבציה, תפקידים רצויים, התנהלות יומיומית, ערכים וכדומה. שנרחיב מעט? התכוננו לשאלות שנוגעות לרמת העצמאות שלכם, רמת התחרותיות, דייקנות, אופי הפעילות הגופנית והיכולת ליישר קו עם מסגרת. 
  6. בקשה חריגה – הציון שקיבלתם אינו מאפשר להגיע לתפקיד הרצוי? תשקלו להגיש "בקשה חריגה". מהי בקשה חריגה? היא מפנה למגוון ציונים ספציפיים 

  7. יום המא"ה  קיבלתם זימון ליום המא"ה ואינכם יודעים במה מדובר? מדובר ביום ייחודי בו כל אחד ואחת מקבל הזדמנות להוכיח את עצמו באמצעות תחנות דיון, מבחנים פיזיים ומבחני מחשב.  

  8. הכנות מקוונות  לאחר שמקבלים את הצו, פנו למחשב ותבצעו שני דברים: היכנסו לאתר מתגייסים ותמלאו את השאלון "צו ברשת". כיצד? בצו הראשון תמצאו סיסמת התחברות – היעזרו בה. כמו כן, אם אתם כבר באתר, תמלאו את השאלון שנוגע לבגרויות ואת השאלון הרפואי. 

  9. לקות למידה – אם אתם מאובחנים בלקות למידה, היעזרו באזור האישי בשביל לשלוח מסמכים רלוונטיים, מסמכים כגון מרשמים לתרופות וסיכום של וועדת השמה. האם זה ישפיע על הסיכויים שלכם לרעה? ההיפך! 

  10. מועד הציונים  עברתם יום מפרך ומבקשים לדעת מתי יגיעו הציונים? ובכן בכול הנוגע לציון דפ"ר, כבר כעבור יום תזכו למצוא אותו מחכה באזור האישי.  

רשימת קניות 

לאחר שהבנו מה מצפה בצו הראשון ולאחר שהבנו כיצד ניתן להתכונן ולייעל את התהליך, נעבור לשלב נוסף שגם כן דורש התארגנות, אך הפעם ההתארגנות פחות לימודית, אלא יותר ארגונית. במה מדובר? ברשימת דברים שצריך לקחת לגיוס, כאשר מראש נציין שחלק מקבלים, כך שאין למהר לרכוש דברים מיותרים.  

  • דברים שתקבלוהגיוס מתחיל בשרשרת חיול, במהלכה תעברו בתחנת האפסנאות. מה צפויים לקבל? באופן כללי תיק גדול (ולא כ"כ נוח) שבו אמורים להכניס את שאר הציוד – ציוד כגון מדי א', כומתהדסקית, חגורה, גז מדמיע, מעיל, כפפות, פליז, מנעול, זוג גרביים, חם צוואר וחולצה קצרה.  

 

  • דברים שיש להביא מהביתלקראת גיוס לצבא עליכם לארגן כמה דברים. מה לכלול ברשימה? בגדים לשינה, בגדי ספורט (לא מכנסים קצרים ולא גופיות), נעלי ספורט, בגדים להחלפה, שעון יד דיגיטלי, פנס, מגבת, תחתונים וטישרטים. חסר לכם משהו? היעזרו בכרטיס "כוכבים". מה עוד? תרופות שמלוות אתכם בשוטף, נייר טואלט, סבון, מברשת שיניים, כפכפים (חשוב), מצעים, נייד, מטען וגומיות שחורות לשיער. זהו? הוסיפו מסמכים שכוללים תו התייצבות, תעודת זהות ופתק שכולל פרטי בנק. מה עתה? לזכור שזו חובה ובו זמנית זכות לשרת בצבא ושאם מרגישים שאינכם במקום שנכון לכם, בהחלט יש מה לעשות – אם מבחינת מבחן חוזר ואם מבחינת סיוע מקצועי. שירות נעים! 

כמובן שתמיד תוכלו להתייעץ עם עורך דין צבאי לגבי פרופיל צבאי, שיבוצים וכולי.

יום הגיוס

מאמרים נוספים

מעצר שבוע בלבד בגין עריקות 5 שנים בעקבות חוסר התאמה לשירות צבאי

מעצר שבוע בלבד בגין עריקות 5 שנים ופטור קה”ס 60 משירות עוד הצלחה* עניינו של חייל אשר דומה כי לכל הדיעות לא התאים למסגרת הצבאית, עם רקע משפחתי קשה באופן קיצוני, תיקים פליליים והתנהלות כללית שמעידה על קשיים חמורים הצפויים במסגרת הצבאית. לאחר שלא התייצב

להמשך קריאה »

מהן חנינות החגים לחיילים כלואים?

“חודש הרחמים והסליחות” אינו רק סיסמה או קלישאה. תקופת החגים בכלל וחגי תשרי בפרט, היא תקופה המאופיינת בסלחנות שיפוטית, במזג רחום מצד גורמי אכיפת החוק ואף סלחנות מצד גורמי הכליאה. חיילים אשר נשפטו בפני בית דין צבאי ו/או חיילים אשר נדונו בדין משמעתי לעונשי מחבוש של

להמשך קריאה »

ניסה לדקור את מפקדו בסכין

עסקינן בחייל אשר נדון הורשע בגין נסיון לדקור את מפקדו באמצעות סכין מטבח ונדון על ידי בית הדין הצבאי ל-4 חודשי מאסר בפועל. התביעה הגישה ערעור על קולת העונש, וסברה כי העונש הראוי הוא מאסר בפועל לתקופה ממושכת הרבה יותר, תוך שהציגה בטיעוניה פסקי דין חמורים

להמשך קריאה »
נהיגה בשכרות

נתפסת בנהיגה בשכרות במהלך השירות הצבאי? כל מה שאתה חייב לדעת

במהלך השירות הצבאי אתם למעשה "רכוש" צה"לי, מה שחיילים רבים לא לוקחים בחשבון כאשר הם יוצאים לבלות בסוף השבוע. אם חיילים או חיילות נתפסים נוהגים שיכורים, הם בדרך כלל יצטרכו להסתייע בעורך דין צבאי. יחד עם זאת, אין בכך חובה, ולעיתים, יהיה אפשרי להסתייע גם

להמשך קריאה »
איך להוציא פטור נפשי מהצבא

איך לצאת מהצבא על נפשי?

לא מעט חיילים המשרתים בצבא ההגנה לישראל, וגם מועמדים לשירות ביטחון, מעלים לא אחת את השאלה והיא איך לצאת מהצבא על נפשי? מדובר על ניסוח פופולארי מאד בקרב החיילים המשרתים ובקרב המועמדים לשירות הביטחון, אך בפועל מדובר על קבלת פטור רשמי מהשירות בצבא מטעמים נפשיים

להמשך קריאה »

בג״צ קבע – מועמד לשירות בטחון לא יגויס עד בדיקתו הרפואית

מועמד לשירות בטחון שגיוסו נדחה ביקש בדיקה רפואית עקב מצבו הרפואי הקשה ונענה בשלילה. אז פנה אל משרדנו. משרדנו פנה אל רשויות צה״ל בבקשה לבדיקה בטרם חזרה לשירות והחלטת גורמי הרפואה התעכבה עד מספר ימים לפני מועד החזרה לשירות. הגשנו בג״צ עם בקשה לצו מניעה

להמשך קריאה »

איך מתחילים?

משרדנו מייצג מועמדים לשירות בטחון וכל חייל אשר זקוק לסיוע מול רשויות הצבא, בבקשות לפטור משירות, לטיפול נפשי או רפואי, עררים רפואיים ושאר הליכים צבאיים מנהליים. השותפים במשרד הינם יוצאי פרקליטות צבאית.

עו”ד ונוטריון (רס”ן במיל’) רוני קרדונר