למקרים דחופים:

עריקות בת 7 שנים – חודש וחצי כליאה והצלחה בערעור על פרופיל

פטור בפרופיל 21 לאחר ערעור על פרופיל נפשי 45

מדובר בחייל בן העדה הדרוזית אשר התגייס לצה”ל עם נתונים נמוכים וקשיים ידועים מראש. החייל התקשה להשתלב בשירות, ברח מהצבא, ולא שב במשך 7 שנים עד מעצרו. משרדנו החל לייצגו והביא את מלוא הנתונים לגבי נתוניו הדלים, נסיבותיו האישיות וקשיים נפשיים מהם סבל, בפני גורמי בריאות הנפש הצבאיים. בבדיקה ראשונה הוחלט על המשך שירות ללא התאמת כל פרופיל נפשי. הגשנו בקשה לבדיקה פסיכיאטרית נוספת לאור חומרת מצבו, ואף ביקשנו כי ייבדק על ידי פסיכיאטר צבאי דובר ערבית, על מנת שיוכל לבטא את עצמו. החייל נבדק והותאם לו פרופיל 45 נפשי. על החלטה זו הגשנו ערעור ולאחר בדיקה נוספת, פוטר החייל בפרופיל 21 משירות. עם הבאת הנתונים בפני הפרקליטות, החייל שוחרר מיידית מהכלא, תוך הסתפקות בימי מעצרו, כחודש וחצי בלבד [יולי 2016].

איך מתחילים?

משרדנו מייצג מועמדים לשירות בטחון וכל חייל אשר זקוק לסיוע מול רשויות הצבא, בבקשות לפטור משירות, לטיפול נפשי או רפואי, עררים רפואיים ושאר הליכים צבאיים מנהליים. השותפים במשרד הינם יוצאי פרקליטות צבאית.

מאמרים נוספים

בג״צ קבע – מועמד לשירות בטחון לא יגויס עד בדיקתו הרפואית

מועמד לשירות בטחון שגיוסו נדחה ביקש בדיקה רפואית עקב מצבו הרפואי הקשה ונענה בשלילה. אז פנה אל משרדנו. משרדנו פנה אל רשויות צה״ל בבקשה לבדיקה בטרם חזרה לשירות והחלטת גורמי הרפואה התעכבה עד מספר ימים לפני מועד החזרה לשירות. הגשנו בג״צ עם בקשה לצו מניעה

להמשך קריאה »

עריק מעל 3 שנים – שלושה חודשים בלבד

עריק יחידה לתקופה של מעל 3 שנים – שלושה חודשים בלבד עסקינן במקרה חריג שבו בית הדין הצבאי החליט, במסגרת טיעונים לעונש, להקל בצורה משמעותית עם עניינו של החייל, אשר נעדר מיחידתו לתקופה העולה על 3 שנים. מדובר במי ששירת בצבא בפועל, כך שרמת הענישה

להמשך קריאה »